Пређи на главни садржај
Biftek sa slaninom i mirišljavim biljem
Sastojci:
- 600 g junećeg bifteka
- 60 g slanine (pancete)
- 100 g šampinjona
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 1/2 pavlake
- 10 g putera
- 1 kašika ulja
- 3 kašike soka od paradajza
- 1 paradajz
- 1 list zelene salate
- 1 grančica žalfije
- 2 lista bosiljka
- so, biber, nekoliko listova peršuna
Piprema:
Biftek iseći, posoliti, pobiberiti, malo preliti uljem i dodati žalfiju, pa sve ostaviti da stoji 1 sat. Tanko iseći slaninu i njome omotati komade bifteka, pa pričvrstiti čačkalicama. Zatim ih lagano ispeći na masnoći sa obe strane. Kada je gotovo, izvaditi ih i u toj masnoći dinstati luk, dodati slaninu isečenu na kocke, beli luk i isečene šampinjone. Sve to malo prodinstati, pa dodati sok od paradajza, malo vode ili supe, zatim staviti meso i dinstati još oko 10 minuta. Na kraju u umak staviti pavlaku i puter i preliti meso. Ukrasiti zelenom salatom i posuti iseckanim peršunom, i kao prilog služiti pire krompir ili pirinač.
Коментари
Постави коментар