Biftek sa slaninom i mirišljavim biljem

Sastojci:

  1. 600 g junećeg bifteka
  2. 60 g slanine (pancete)
  3. 100 g šampinjona
  4. 1 glavica luka
  5. 2 čena belog luka
  6. 1/2 pavlake
  7. 10 g putera
  8. 1 kašika ulja
  9. 3 kašike soka od paradajza
  10. 1 paradajz
  11. 1 list zelene salate
  12. 1 grančica žalfije
  13. 2 lista bosiljka
  14. so, biber, nekoliko listova peršuna

Piprema:

Biftek iseći, posoliti, pobiberiti, malo preliti uljem i dodati žalfiju, pa sve ostaviti da stoji 1 sat. Tanko iseći slaninu i njome omotati komade bifteka, pa pričvrstiti čačkalicama. Zatim ih lagano ispeći na masnoći sa obe strane. Kada je gotovo, izvaditi ih i u toj masnoći dinstati luk, dodati slaninu isečenu na kocke, beli luk i isečene šampinjone. Sve to malo prodinstati, pa dodati sok od paradajza, malo vode ili supe, zatim staviti meso i dinstati još oko 10 minuta. Na kraju u umak staviti pavlaku i puter i preliti meso. Ukrasiti zelenom salatom i posuti iseckanim peršunom, i kao prilog služiti pire krompir ili pirinač.

Коментари