Biftek

Sastojci:

  1. 600 g goveđe pečenice (poleđine bez kostiju)
  2. 1 glavica crnog luka
  3. 3 čena belog luka
  4. 1 šoljica senfa
  5. so
  6. biber

Priprema:

Isecite na deblje šnicle, premažite ih senfom, pospite sitno seckanim crnim i belim lukom, malo pobiberite i poslažite u posudu jednu na drugu. Pritisnite ih i prelijte uljem. Ostavite u frižideru najmanje 24 sata. Roštilj dobro zagrejte pa svaku biftek izlupajte čekićem za šnicle, pošto ga prethodno očistite od luka. Posolite svako parče i stavljajte na roštilj. Kad jedna strana bude lepo pečena, pažljivo okrenite na drugu pazeći da sok iz mesa ne iscuri. Poslužite sa prženim krompirima i abrenim pirinčem uz salatu.

Коментари