Sastojci
900 g ćurećeg belog mesa
10 sušenih paradajza u ulju (ili konzerva pelat paradajza od 400 g)
sok od ½ limuna
1 crveni luk
100 g mladog sira
½ čaše belog vina
50 g rukole
4 čena belog luka
1 kašičica majčine dušice
6 kašika maslinovog ulja
so, biber
Priprema
Ocedite paradajz i izblendirajte ga da dobijete pire. Iseckajte crveni luk, propržite ga na 2 kašike ulja 5 minuta, sklonite sa šporeta, dodajte kašičicu soli i pire od paradajza (ostavite sa strane 2 kašike pirea). Meso možete iseći tako da dobijete jednu veliku ili dve manje šnicle. Izlupajte ga tučkom za meso između dva lista papira za pečenje.
Sklonite papir, posolite, pobiberite meso i prelite ga sokom od limuna. Premažite ga zatim pripremljenim paradajzom sa lukom, stavite opranu rukolu i sir isečen na štapiće.
Uvite meso u rolat, uvežite ga i stavite u pleh podmazan sa 4 kašike ulja. Zalijte ga vinom, pospite majčinom dušicom i prstohvatom soli. Dodajte pored rolata neoljuštene čenove belog luka.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200 C, 50 minuta povremeno prelivajući sokom od pečenja. Pre služenja prelite ga preostalim pireom od paradajza.
900 g ćurećeg belog mesa
10 sušenih paradajza u ulju (ili konzerva pelat paradajza od 400 g)
sok od ½ limuna
1 crveni luk
100 g mladog sira
½ čaše belog vina
50 g rukole
4 čena belog luka
1 kašičica majčine dušice
6 kašika maslinovog ulja
so, biber
Priprema
Ocedite paradajz i izblendirajte ga da dobijete pire. Iseckajte crveni luk, propržite ga na 2 kašike ulja 5 minuta, sklonite sa šporeta, dodajte kašičicu soli i pire od paradajza (ostavite sa strane 2 kašike pirea). Meso možete iseći tako da dobijete jednu veliku ili dve manje šnicle. Izlupajte ga tučkom za meso između dva lista papira za pečenje.
Sklonite papir, posolite, pobiberite meso i prelite ga sokom od limuna. Premažite ga zatim pripremljenim paradajzom sa lukom, stavite opranu rukolu i sir isečen na štapiće.
Uvite meso u rolat, uvežite ga i stavite u pleh podmazan sa 4 kašike ulja. Zalijte ga vinom, pospite majčinom dušicom i prstohvatom soli. Dodajte pored rolata neoljuštene čenove belog luka.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200 C, 50 minuta povremeno prelivajući sokom od pečenja. Pre služenja prelite ga preostalim pireom od paradajza.
Коментари
Постави коментар