Gulaš od junećeg ribića

Sastojci:

  1. juneći ribić 500-600 gr
  2. 1 struk praziluka
  3. po jedna glavica crnog i crvenog luka
  4. 3 čena belog luka
  5. 1 šargarepa
  6. ½ korena celera
  7. 1 mala glavica brokole
  8. 1 ½ kašičica soli
  9. 1 kašičica majčine dušice
  10. ½ kašičice bibera
  11. ½ kašičice karija
  12. 4-5 zrna korijandera
  13. ½ veze svežeg peršuna (ili 1 kašičica suvog)
  14. 1 kašičica aleve
  15. 4 kašike ulja

Priprema:

Isecite juneći ribić na kocke (2 – 3 cm ) i stavite na zagrejano ulje da se proprži sa svih strana 10 –tak minuta. Isecite sve vrste luka na krupnije komade i dodajte mesu. Smanjite temperaturu na 1/3 poklopite i dinstajte uz dodatak 1 šolje vode.

Očistite šargarepu i celer isecite i dodajte mesu. Sve zajedno dinstajte 20 minuta a zatim dodajte sve začine i isečenu brokolu. Dinstajte još 15-20 min i po potrebi dodajte još ½ šolje vode. Na kraju kuvanja dodajte alevu papriku.

Skuvajte rezance i dodajte u gulaš 2 čase vode u kojoj su se kuvali rezanci. Služite uz salatu –sladak ili kiseo kupus, ajvar, pečena paprika.



Коментари