Gulaš sa pivom


Sastojci

1 kg junećeg mesa
2 glavice crnog luka
2–3 čena belog luka
struk praziluka
manji celer
50 g maslaca
kašika ulja
kašika brašna
kašika paradajz pirea
kašika žutog šećera
375 ml piva
so, biber
majčina dušica
1–2 lista lovora


Priprema

Meso isecite na kocke, crni luk na kolutove, a beli luk usitnite. U tiganju rastopite maslac, dodajte ulje, sačekajte da se zagreje, pa ispržite meso. Na istoj masnoći propržite iseckani crni i beli luk. Dodajte brašno, mešajte još nekoliko minuta, a zatim sipajte pivo, šećer i paradajz pire. Kuvajte dok ne dobijete kremasti sos. Vratite meso, dodajte seckani celer i začine, pa poklopite i stavite u rernu da se krčka oko 90 minuta na 180 stepeni. Kuvani gulaš poslužite uz krompir pire i pivo.

Коментари