Juneći biftek na lovački način

Sastojci:

  1. 600 g junećeg bifteka
  2. 60 g slanine (pancete)
  3. 100 g šampinjona
  4. 1 glavica luka
  5. 2 čena belog luka
  6. ½ pavlake
  7. 10 g maslaca
  8. 1 kašika ulja
  9. 1 kašika koncetrata paradajza
  10. 1 paradajz
  11. 1 list zelene salate
  12. 1 grančica kadulje
  13. 2 lista bosiljka
  14. so
  15. biber
  16. nekoliko listova peršuna

Priprema:

Biftek iseći, posoliti, pobiberiti, malo preliti uljem i staviti kadulju, pa sve ostaviti da stoji 1 sat. Tanko iseći slaninu i njome omotati komade bifteka, pa pričvrstiti čačkalicama. Zatim ih lagano ispeći na na masnoći sa obe strane. Kada je gotovo izvaditi i u toj masnoći dinstati luk, dodati slaninu isečenu na kocke, beli luk i isečene šampinjone. Sve to malo prodinstati, pa dodati paradajz, malo vode ili supe, zatim staviti meso i dinstati oko 10 minuta. Na kraju u umak staviti pavlaku, maslac i preliti meso. Ukrasiti zelenom salatom i posuti iseckanim peršunom, a od priloga može se služiti pire krompir ili pirinač.



Коментари