Lazanje sa lososom


Sastojci
-- za 4 porcije --
600 g fileta od lososa
400 g brokola
250 g koktel paradajza
40 g putera
so
40 g brašna
12 listova lazanje
250 ml supe (instant)
250 ml pavlake
kašičica mirođije
3 kašike anisa
biber

Priprema

Riblje filete dobro oprati, očistiti, osušiti na kuhinjskom papiru i pažljivo izvaditi riblju kost (najbolje pincetom). Brokole očistiti, oprati, podeliti na ružice i blanširati u slanoj kipućoj vodi 2 minuta.Potom ih izvaditi i ostaviti neko vreme da se ocede u cediljki.

Paradajz oprati hladnom vodom i svaki plod prepoloviti. Rernu zagrejati (200 stepeni). Rastopiti puter u tiganju i na njemu propržiti brašno da dobije zlatnožutu boju. Doliti supu i pavlaku i uz povremeno mešanje kuvati oko 5 minuta.

Pavlaku posoliti i pobiberiti. Na kraju dodati seckanu mirođiju. Po listovima lazanje ravnomerno rasporediti fil od ribe, skuvanih brokola i isečenog paradajza, u više slojeva. Na kraju staviti list lazanje preliti sosom od pavlake.

Lazanje peći oko 45 minuta u prethodno zagrejanoj rerni. Izvaditi i ostaviti da se ohladi. Po želji dodati mirođiju i garnirati anisom.

Коментари