Lazanje sa zečetinom


Sastojci
glavica luka
450 g zečjeg buta (bez kostiju)
6 kašika ulja
2 kašike koncentrata paradajza
125 ml belog vina
kašika ruzmarina
so
biber
400 ml supe (instant)
60 g putera
50 g brašna
500 ml mleka
200 g šampinjona
250 g testa za lazanje (nekuvanog)
50 g sitno rendanog parmezana

Priprema

Glavicu crnog luka očistiti i sitno iseckati. Meso oprati, iseći na kockice i propržiti sa lukom na 2 kašike ulja, dodati koncentrat od paradajza, kašiku brašna i vino. Ukuvati sa ruzmarinom, posoliti, pobiberiti, zatim dodati supu i dinstati 60 minuta.

Zagrejati rernu (200 stepeni). Zagrejati 40 g. putera i ostatak brašna propržiti na njemu. Dodati mleko. Mešati sos dok ne postane poput krema. Očistiti pečurke, iseći na kolutove i propržiti na zagrejanom puteru.

Složiti sos, makarone, zečetinu i pečurke u posudu za pečenje, posuti sve to sirom i peći u zagrejanoj rerni oko 30 minuta.

Коментари