Pikantni rolat

Sastojci
Za testo:
3 kašike brašna
4dcl mleka
5 jaja
so
Za nadev:
2 para kobasica (najbolje sremska)
1dcl kisele pavlake
so, biber, peršun
Za preliv:
2dcl kisele pavlake

Priprema

Testo: Mleko posoliti i staviti da provri. Smanjiti temperaturu i lagano dodavati brašno koje ste razmutili u malo hladnog mleka uz neprestano mešanje. Kuvati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre i polako dodavati 1 po jedno žumance. Stalno mešati. Na kraju dodati čvrst sneg od 5 belanaca. Dobro podmazati pleh veličine oko 30X50cm, razliti smesu i peći u prethodno zagrejanoj rerni. Nakon pečenja istresti koru na čistu i vlažnu khinjsku krpu i vruće filovati i saviti u rolat.

Nadev: Skuvati kobasice, ocediti ih od vode i samleti na mašini za meso. Dodati 1dcl kisele pavlake, so, biber i sitno seckani peršun. Izmešati da se masa ujednači i filovati rolat.

Коментари