Pileći gulaš sa pečurkama


Sastojci
0,5 kg pilećeg mesa (bez kožice i kostiju)
3-4 srednje glavice crnog luka
0,5 kg pečuraka
so
biber
origano
začin C
aleva paprika
2 kašike paradajz pirea (ili čaša paradajz sosa)
testenina ili krompir
kačkavalj

Priprema
Na malo ulja propržiti na listiće isečen luk (slobodno krupnije sečen). Dodati meso seckano na kocke. Najbolje je koristiti i tamno i belo meso. Kada se i meso malo propržilo dodati isečene pečurke, posoliti, naliti malom čašicom vode (ne više jer će i pečurke pustiti svoju vodu) i ostaviti sat-sat i po na laganoj vatri da se krčka.2Kada je sve već skoro kuvano dodati paradajz, alevu papriku (1 kašiku), biber (pola kašičice), začin C (2 kašike) i malo origana. Ostaviti još koji minut da se kuva, pa servirati uz pire krompir ili testeninu sa malo kačkavalja.

Коментари