Sastojci
Testo: 5 dl mleka, 1 velika kašika začina, 1 mala kaškica soli, 200 g brašna, 5 jaja
Nadev: 2 dl kiselog mleka, 200 g mladog kravljeg sira ili nekog drugog po vašoj želji može neki ribanac, 2 kisela krastavca, 100 g šunkerice, 100 g suhog mesa ili kobasice, malo bibera, po želji soli
Priprema
Testo-biskvit: Staviti mlijeko, začin i so da se kuha. Kad mlijeko prokuha dodavati brašno neprestano mješajuci dok se smjesa ne zgusne. Skloniti sa šporeta i dodavati jedno po jedno žumance, i na kraju sneg od belanaca. U tepsiju (30x50 cm) staviti papir za pečenje i izliti smjesu i staviti u vruću rernu na 200C.
Pečen biskvit izvaditi na krpu,premazati nadjevom i još vruć saviti u rolat, i ostaviti da se ohladi. Ako hoćete toplo predjelo ponovo stavite u tepsiju, prelijte kiselim mlekom i zapeći desetak minuta.
Nadev:Izmješajte sir, kiselo mleko, isjeckane na kockice kisele krastavce, na kockice isječenu šunkericu i suho meso ili kobasicu (šta imate pri ruci). Posoliti i pobiberiti po ukusu.
Testo: 5 dl mleka, 1 velika kašika začina, 1 mala kaškica soli, 200 g brašna, 5 jaja
Nadev: 2 dl kiselog mleka, 200 g mladog kravljeg sira ili nekog drugog po vašoj želji može neki ribanac, 2 kisela krastavca, 100 g šunkerice, 100 g suhog mesa ili kobasice, malo bibera, po želji soli
Priprema
Testo-biskvit: Staviti mlijeko, začin i so da se kuha. Kad mlijeko prokuha dodavati brašno neprestano mješajuci dok se smjesa ne zgusne. Skloniti sa šporeta i dodavati jedno po jedno žumance, i na kraju sneg od belanaca. U tepsiju (30x50 cm) staviti papir za pečenje i izliti smjesu i staviti u vruću rernu na 200C.
Pečen biskvit izvaditi na krpu,premazati nadjevom i još vruć saviti u rolat, i ostaviti da se ohladi. Ako hoćete toplo predjelo ponovo stavite u tepsiju, prelijte kiselim mlekom i zapeći desetak minuta.
Nadev:Izmješajte sir, kiselo mleko, isjeckane na kockice kisele krastavce, na kockice isječenu šunkericu i suho meso ili kobasicu (šta imate pri ruci). Posoliti i pobiberiti po ukusu.
Коментари
Постави коментар