Sastojci
500-700 g jagnjetine od plećke, rebara i sl.
1 srednja glavica crvenog / crnog luka
1 plavi patlidžan
2 manje tikvice
1/2 kg oljuštenog paradajza ili 1 konzerva pelata
1 kafena šolja soka od paradajza
1 žuta paprika
400 g zelene olovka boranije
2 veća krompira
2 kafene šoljice pirinča
3 kašike aleve paprike
ljuta papričica po ukusu
so po ukusu
mirišljave trave po ukusu (peršun, celer, origano...)
pola kafene šoljice maslinovog ulja
vode po potrebi
Priprema
Luk iseći na tanka rebarca, a papriku, patlidžan, krompir i tikvice na kockice. Izmešati svo povrće sa alevom paprikom i uljem, posoliti, staviti sve u zemljanu ili vatrostalnu činiju, odozgo usoljeno meso i pokriti poklopcem ili, u nedostatku, alumijumskom folijom.
Peći u rerni na 220°C povremeno mešajući. Posle 45 minuta pečenja dodati pirinač, izmešati, dodati, po potrebi, malo vode i vratiti u rernu. Kontrolisati da ne ostane bez tečnosti i peći dok meso ne počne da se odvaja od kosti. Izvaditi i ostaviti 5-10 min da se odmori pre služenja. Nije potrebno pržiti povrće pre pečenja. Prijatno!
Коментари
Постави коментар